Kayıtlar

layers etiketine sahip yayınlar gösteriliyor

Koyu pozlandırılmış fotoğrafları kolayca düzeltin...

Resim
Koyu pozlandırılmış resmi açın. 1. Background Layer'ı kopyalayın (Dublicate Layer) (Ctrl+J). 2. Kopyaladığınız Layer'ın blend modunu Screen yapın. Resminiz bir anda değişti değil mi? 3. Kopyaladığınız Layer'ın da bir kopyasını çıkarın. 4. Layer Blend Modu gene Screen olmalı ve son olarak Layer'ın Opacity ayarlarını değiştirerek istediğiniz gibi resminizi ayarlayın.. İşte bu kadar kolay bir yöntemle koyu pozlandırılmış resimlerinizin renklerini açabilirsiniz.

Daha canlı, daha parlak ten renkleri

Resim
Kızılderililer, beyaz ırk için boşuna " soluk benizli " dememişler; cansız, solgun ten rengi kışın soğuğunda iyice belirginleşir. Yaz aylarında güneşlenerek bir parça olsun derimizin renklendirmeye çalışırız... Kadınlar ise fondoten, allık, ruj vs. kozmetik ürünleriyle renklendirmeye çalışırlar çok paralar harcayarak... Biz, işte bu canlanmayı Photoshop'ta kolayca yapabiliyoruz!.. I. Öncelikle reminizi açın ve Image > Mode > Lab Color uygulayarak modu değiştirin. II. Layers paletine gelin ve yeni boş bir Layer (1) oluşturun. Tone adını verin (2) ve Blending Mode'u Soft Light (3) olarak değiştirin. III. Tone Layer'ında iken Image > Apply Image yapın. Ayarlarınız yukarıdaki gibi olmalı. Yani; Layer: Background, Channel: a , Blending: Soft Light. IV. Gene Tone Layer'ında Image > Apply Image yapın. Ayarlarınız yukarıdaki gibi olmalı. Yani; Layer: Background, Channel: b , Blending: Soft Light. V. Devam ediyoruz Tone Layer'ındayız hâlâ. ...

Yazının içinde resim oluşturun

Resim
Yazının içinde resim oluşturmanın Clipping Mask 'ı kullanarak çok kolay yolu var: Öncelikle resminizi Layer'a çevirin (Background ise). Yazınızı yeni bir Layer'da oluşturun ve bu yazı Layer'ının resmin altına gelmesini sağlayın. Resim Layer'ına gelin ve sağ tıklayın, açılır menuden Create Clipping Mask 'ı seçin (veya kısa yol olarak Alt+Ctrl+G ). Resminiz yazı içinde oluşacaktır, maskelenecektir. Artık bundan sonra yapacağınız resmi Move Tool ile dilediğiniz gibi konumlandırmak... Eğer maskeden vazgeçmek isterseniz resim Layer'ına gelin ve gene Alt+Ctrl+G tuş kombinasyonunu kullanın.

Farklı bir Dodge & Burn

Resim
Dodge & Burn araçlarını kullanmadan resminize daha iyi ve kontrollü Dodge & Burn uygulayabilirsiniz. Uygulayacağınız Layer'ın üzerinde yeni boş bir layer oluşturun, ad verin ve Blend Modu Soft Light olarak değiştirin. Uygulamayı bu layer'da yapacaksınız. Araçlardan fırçayı (Brush Tool) seçin, fırçanız yumuşak kenarlı bir fırça olursa iyi olur, Opacity ayarını 20-30% değerine ayarlayın ve üst-alt renginizi varsayılan olarak ayarlayın (D). Üst renk siyah olduğunda resminize Burn , üst renk beyaz olduğunda Dodge uygulayacağınızı unutmayın. Üst renk alt renk değişimini X tuşuna basarak sağlayabilirsiniz.

Layer stilinizin skalasını değiştirin

Resim
Uyguladığınız herhangi Layer Stilinin skalasını kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Önce Layer'ınıza Layer Style uygulayın (Burada Stroke inside uygulandı). Layer Effects çubuklarından uyguladığınız sitilin üzerine gelin ve sağ tık layın; açılır menunün en altında bulunan Scale Effects 'i seçin diyalog penceresi açılacaktır. Açılan pencerede Scale değerini istediğiniz değerle değiştirin...

High Pass ile Netlik, Keskinlik

Resim
Yıllardır photoshop kullanırız ama bir çok şeyini hiç kullanmayız. Bunlardan biri de High Pass filterisidir. Bu filtreyle nasıl daha net (keskin) ve kontrollü bir netlik yapılabileceğinizi Sharpen filtrelerini kullanmadan anlatacağım. Öncelikle Layer'ınızı kopyalayın (Ctrl+J). Filters > Other > High Pass filterisin diyalog penceresini açın. Açılan penceredeki Radius değerini 1,5 pixels yapın. OK 'leyin. Layers panelinden Blend Modu Hard Light olarak değiştiriniz (Soft Light ile de deneme yapabilirsiniz). Son olarak Layer Opacity ayarlarınızı değiştirerek keskinliği ayarlayabilirsiniz. İşte bu kaa!..

Grup İçinde Tek Seçim

Resim
Aynı layerdaki bir yazıdan tek bir harf seçimini kolaylıkla yapabilirsiniz. Öncelikle yazınızı yazınız ve rasterize ediniz. Maquee veya Lasso yardımıyla harfi seçiniz. Ctrl+Yukarı Ok veya Ctrl+Aşağı Ok kombinasyonunu kullanınız, harf seçilmiş olur...

Layer Efektlerini Silmek

Resim
Uyguladığınız layer efektlerini kolayca ortadan kaldırabilirsiniz. Layers Panelinde, herhangi bir layera uygulanmış efeklerin hepsini silmek için Effects bölümünü fare ile tutup çöp tenekesine sürüklerseniz tüm efektler silinmiş olur. Sadece tek bir efekti silmek isterseniz, o efekti tutup çöp tenekesine sürükleyiniz (Örneğin Inner Glow)...

Blend Mode'u Kolayca Değiştir

Resim
Blend Modes açılır menusünü kullanmadan Blend Modu değiştirmenin kolay kısa yolu var: Shift + , Shif - tuşlarını kullanarak sırasıyla resminize Blend Modlarını uygulayabilirsiniz. Ama öncelikle araçlardan Move Tool 'u seçmeniz gerekiyor...

Layer kopyalama

Resim
Layer'ları (katman) kolayca kopyalayabileciğiniz bir kısa yolu var: Ctrl+J