Kayıtlar

Filters etiketine sahip yayınlar gösteriliyor

Daha canlı, daha parlak ten renkleri

Resim
Kızılderililer, beyaz ırk için boşuna " soluk benizli " dememişler; cansız, solgun ten rengi kışın soğuğunda iyice belirginleşir. Yaz aylarında güneşlenerek bir parça olsun derimizin renklendirmeye çalışırız... Kadınlar ise fondoten, allık, ruj vs. kozmetik ürünleriyle renklendirmeye çalışırlar çok paralar harcayarak... Biz, işte bu canlanmayı Photoshop'ta kolayca yapabiliyoruz!.. I. Öncelikle reminizi açın ve Image > Mode > Lab Color uygulayarak modu değiştirin. II. Layers paletine gelin ve yeni boş bir Layer (1) oluşturun. Tone adını verin (2) ve Blending Mode'u Soft Light (3) olarak değiştirin. III. Tone Layer'ında iken Image > Apply Image yapın. Ayarlarınız yukarıdaki gibi olmalı. Yani; Layer: Background, Channel: a , Blending: Soft Light. IV. Gene Tone Layer'ında Image > Apply Image yapın. Ayarlarınız yukarıdaki gibi olmalı. Yani; Layer: Background, Channel: b , Blending: Soft Light. V. Devam ediyoruz Tone Layer'ındayız hâlâ. ...

Lab Color moduyla netlik

Resim
Çoğunlukla resimlerde; fotoğraf makinesi, tarama veya başka yollarla elimize geçmiş olsun netlik problemiyle karşılaşırız. Photosop'ta Sharpen filtreleri yardımıyla istediğimiz netliğe (keskinliğe) ulaşabiliyoruz. Ben burada farklı bir netlik yöntemi anlatacağım; deneyin bakalım beğenecek misiniz? Belki artık bu yöntemi kullanırsınız... Resminizi Photoshop'ta açın ve Image > Mode > Lab Color yaparak resminizin modunu RGB 'den Lab Color 'a dönüştürün. Channels paletine gelin ve Lightness kanalını seçin (Ctrl+1). Lightness kanalına tıkladığınızda resminiz siyah-beyaz görünecektir. Filter > Sharpen > Unsharp Mask filtresini bu kanala uygulayın ( Amount ve Radius değerleriyle oynayarak en iyiyi bulmaya çalışın ). Artık reminizin modunu tekrar RGB moduna döndürebilirsiniz. İşte bu kadar!..

Akıllı filtreler

Resim
Photoshop CS3 versiyonu bize yeni bir özellik sunuyor: Smart Object . Bu özelliği nasıl kullancağımızı bir örnekle görelim: Herhangi bir resim açalım ve Layer'ına sağ tıklayıp açılır menuden Convet to Smart Object uygulayalım veya Layer > Smart Object > Convet to Smart Obje ct. Layer'ın görünüm şeklinin değiştine dikkat edin. İkinci aşamada herhangi bir filtreyi resme uygulayalım ( yukarıdaki resimde Graphic Pen uyguladı m). Resim Layer'ının altında iki yeni bölüm oluştuğunu göreceksiniz: Smart Filters ve uyguladığınız filtre. Birden çok filtre uygulayabileceğinizi de hatırlatayım... Smart Filters bölümüne gelin ve fırça yardımıyla maske oluşturun. Burada siyah doldurulup, filtrenin resimde görünmesini istediğim yerleri beyaz fırça ile maskeledim. Smart Object kullanmanın en güzel yanı uygulanan filtreleri kontrollü değiştirebilmek: Uyguladığınız filtreye çift tıklarsanız filtrenin diyalog penceresi açılacak ve gerekli değişiklikleri yapabileceksiniz...

Ah bu dijital fotoğraflar!..

Resim
Dijital fotoğraf makineleriyle çekilmiş resimlerinizde anlamsız bir kirlilik (noise) oluşur çoğu kez... Bu problemi gidermenin bir yolu var: Resminizi Photoshop'ta açın ve Channels panelinden mavi (Blue) kanalını seçin ve Filter > Blur > Gaussian Blur filtresi panelini açın ve Radius değerini 0,5 px olarak belirleyin. Ancak, bu her zaman doğru bir değer olmayabilir, deneyerek doğru bir değeri bulmalısınız...

High Pass ile Netlik, Keskinlik

Resim
Yıllardır photoshop kullanırız ama bir çok şeyini hiç kullanmayız. Bunlardan biri de High Pass filterisidir. Bu filtreyle nasıl daha net (keskin) ve kontrollü bir netlik yapılabileceğinizi Sharpen filtrelerini kullanmadan anlatacağım. Öncelikle Layer'ınızı kopyalayın (Ctrl+J). Filters > Other > High Pass filterisin diyalog penceresini açın. Açılan penceredeki Radius değerini 1,5 pixels yapın. OK 'leyin. Layers panelinden Blend Modu Hard Light olarak değiştiriniz (Soft Light ile de deneme yapabilirsiniz). Son olarak Layer Opacity ayarlarınızı değiştirerek keskinliği ayarlayabilirsiniz. İşte bu kaa!..